Nieuwe Activiteiten

Geplaatst 5 feb. 2012 12:51 door Philippe Goessens   [ 8 aug. 2012 11:47 bijgewerkt ]

  • Dinsdag 4 september 2012: start yoga-lessen
  • Zondag 23 september 2012: start cursus knuffelturnen
  • Dinsdag 23 oktober 2012: Lut Celie spreekt over "Luister nu eens naar mij!"

... lees er meer over in de rubriek "Activiteiten"

Receptjes van gemaakte wraps

Geplaatst 15 dec. 2011 12:29 door Philippe Goessens

De vermelde ingrediënten zijn nodig voor bereiding van 4 wraps.

Wraps met garnalencoctail:

Ingrediënten:
250 gr grijze garnalen
1 grote lepel zure room
1 lepel mayonaise
1 koffielepel  ketchup
beetje citroensap
zout  en peper
bieslook – peterselie
rucolasla
ijsbergsla in dunne reepjes

Doe alle ingrediënten behalve de rucola- en ijsbergsla in een kom en schep alles onder elkaar.
Verdeel dit mengsel over de wraps en doe hierover de ijsberg- en rucolasla.
Rol de wraps op.

 

Wraps-hapje met gerookte zalm:

Ingrediënten:
slablaadjes of reepjes ijsbergsla
200 gr gerookte zalm
potje kruidenkaas

Bestrijk de wraps volledig met de kruidenkaas. Verdeel de slablaadjes en vervolgens de zalm er boven op. Rol de wraps stevig aan en versnij deze in wieltjes. Lekker bij het aperitief!

 

Gebakken provencaalse wraps:

Ingrediënten:
1 ui
2 teentjes look
kleine courgette
8-tal champignons
gele paprika
100 gr geraspte kaas
blikje tomatenpuree
provencaalse kruiden

Bak de groenten beetgaar samen met de teentjes look en voeg er kruiden aan toe.
Meng de tomatenpuree hieronder en voeg nog wat vocht toe.
Bestrooi de wraps met de geraspte kaas. Leg de groenten in het midden en rol wraps op.
Bak ze krokant aan in een  geoliede pan.

 

Wraps met citroenkip:

Ingrediënten:
bakboter en olie
teentje knoflook
zout en peper
kipfilet, in dunne reepjes gesneden
sap van 1 citroen
gesnipperde peterselie
fijngesnipperde rode ui
4 in kleine stukjes gesneden champignons

Verhit de boter en olie in een pan. Bak de stukjes kip. Voeg hieraan peper, zout en geperst knoflookteentje toe. Laat +/- 3 minuten bakken.
Citroensap en gesnipperde peterselie toevoegen en nog 2-tal minuten verder laten bakken.
Verdeel  de gebakken kipreepjes over de wraps en zo ook de fijn gesnipperde ui, champignons en rest van de peterselie. Rol de wraps om de vulling heen.

 

Wraps met brie, ham en avocado

Ingrediënten:
1 avocado, geprakt met wat citroensap
200 gr gekookte ham in plakjes
200 gr brie in plakjes gesneden
waterkers of rucola
1 geraspte wortel
½ rode paprika in heel  fijne reepjes
¼ komkommer in kleine blokjes gesneden
olijfolie
citroensap
peper en zout

Bestrijk de wraps met het avocadomengsel en beleg ze met plakjes ham en brie.
Doe in een kom de waterkers of rucolasla, de geraspte wortel, stukjes komkommer, reepjes paprika, citroensap, peper, zout en olijfolie en vermeng deze.
Verdeel  het mengsel over de wraps en rol deze om de vulling.

 










1-2 of 2